Könyvelő választás előtt

A legjobb könyvelőUgye hogy te sem akarsz ilyen könyvelőt?

A jó könyvelő kiválasztása fontos kérdés a vállalkozás életében, mert ha nem jól választunk, annak nagy ára lehet! A könyvelő a vállalkozás minden titkát ismeri, ezért rendkívül fontos, hogy megbízható legyen.

A kiválasztáskor a legfontosabb szempontok, hogy a könyvelő legyen:

  • Megbízható
  • Naprakész
  • Precíz
  • Könnyen elérhető
Ugye nem szeretnéd te sem, ha a könyvelőd kifecsegné üzleti titkaidat? Ha nem adná be határidőben az adóbevallásokat, és nem szólna időben arról, hogy mikor mit kell befizetned az adókra? Vagy ha nem válaszolna a telefonodra, emailedre?
De milyen a jó könyvelő? Aki szinte észrevétlenül teszi a dolgát, segít a döntésekben, és csak akkor tűnik fel, hogy milyen is a jó szakember, ha nem ilyennel akadsz össze.
Néhány kérdés, amit érdemes átgondolnia könyvelő választásánál:

Rendelkezik a könyvelő felelősségbiztosítással?

Fontos tudni, hogy ha a könyvelő munkája során hibázik, akkor annak pénzügyi következményét a vállalkozásnak viselni első körben. A hatóságok a vállalkozást büntetik meg, nem a könyvelőt. A könyvelő által okozott kárt polgári peres úton lehet behajtani. Egy felelősségbiztosítás pont az ilyen eseteknél jelent biztonságot mind a könyvelőnek, mind megbízójának. Ugyanakkor ha kisvállalkozásod van, irreális elvárás lehet egy drága felelősségbiztosítást elvárni a könyvelőtől pár ezer forintos könyvelési díjadért cserébe. Ilyenkor fontos mérlegelni, hogy a könyvelő mennyire felkészült és képzett szakember.

Please Like us on Facebook to continue reading.

BSPL Könyvelőiroda

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..