Likviditási bomba az áfa változás!

Likviditási bomba

Likviditási bomba

Az eredetileg júliusra tervezett, de 2014. decemberre halasztott áfa változás lényege, hogy az időszakos elszámolású ügyleteknél a teljesítés időpontja az elszámolással érintett időszak utolsó napja lesz, néhány kivétellel, mint például a közszolgáltatási szerződés alá tartozó ügyletek (például a havi lakossági gázszámla) és a telekommunikációs szolgáltatások.

Először annál a számlánál kell alkalmazni az áfa változás miatti új elszámolási módot, amelyeknél az elszámolási időszak és annak fizetési esedékessége 2015. január 1. vagy azt követő nap.

Hozzáértő könyvelőt keres?
Könyvelési szolgáltatásunkról bővebben itt olvashat. Ha a könyvelője nem készíti fel, nem kap ilyen híreket, lassú, nem foglalkozik önnel, akkor kérjen ajánlatot tőlünk. 

Fokozott figyelem a likviditáson

Az is az áfa változás hatása, hogy az áfa finanszírozása előre fog történni, mivel később fizetik ki a számlát, mint ahogyan áfa kötelezettség keletkezik.

Please Like us on Facebook to continue reading.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..